Vår hemmelighet

Nå skal vi fortelle deg vår største hemmelighet: Hvordan vi lager den magiske Cocio Classic. Vel, det er vel strengt tatt ikke noen hemmelighet siden vi stolt deler den med hele verden, men la oss glemme det for en stund. Hemmelig høres mye kulere ut enn oppskrift.

Hvis du spør en Cocio hvor hjemme er, vil den svare* Esbjerg i Danmark – fordi det er der Cocio ble født og hvor Cocio-fabrikken ligger. Hver dag produserer vi 400.000 flasker flytende herlighet. Det er ganske mye. Men det finnes jo mange Cocio-begjærende mager der ute.

Listen med ingredienser er ikke så lang. Cocio Classic inneholder faktisk bare tre ingredienser: Melk, den beste UTZ-sertifiserte kakaoen fra Afrika og litt sukker. Disse tre ingrediensene har ikke endret seg siden 1951, da den første Cocioen ble laget.

Vi blander de tre ingrediensene av frisk melk rett fra bøndene våre, kakao og sukker og heller dem i glassflasker (eller bokser), og så settes lokket på. Deretter legges flaskene i en stor koker i omtrent 20 minutter. Det er denne kokeprosessen som gir Cocio den unike og kremaktige smaken – fordi på nøyaktig riktig temperatur karamelliserer sukkeret seg, magien skjer og den deilige, unike og kremaktige smaken kommer til liv. Ingen har noen sinne vært inne i kokeren når dette skjer, men vi er ganske sikre…

Etter kokeprosessen får produktene stå i nøyaktig fem dager for å få den gode Cocio-smaken – du vet hva de sier; alle gode ting kommer til dem som venter.

*Selv om de fleste flaskene er veldig beskjedne og stille.